Recept – klíčové ingredience a postup
(Přeloženo a upraveno pro použití jako inspirace, ne jako přesný recept)
Ingredience pro těsto
-
100 g cukru
-
150 g měkkého másla
-
3 vejce
-
10 g čerstvého droždí
-
100 g nasekaných pistácií
Ingredience pro pistáciový krém: https://www.original-italy.cz/pistaciovy-sladky-krem-il-pistacchio190-g/
-
200 g pistáciového krému (na natírání)
-
50 ml čerstvé smetany
Postup (v kostce)
-
Rozpusťte droždí ve vlažném mléce s lžičkou cukru, nechte 10 minut odpočívat.
-
Smíchejte mouku a cukr, přidejte droždí, vejce a změklé máslo. Hněťte do hladka.
-
Vmíchejte sůl a nasekané pistácie. Pokračujte v hnětení cca 10 minut.
-
Nechte těsto kynout zakryté alespoň 3 hodiny na teplém místě.
-
Přesypte do formy panettonu a nechte kynout další ~2 hodiny.
-
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 40–45 minut (zkontrolujte špejlí).
-
Po vychladnutí odřízněte vršek, naplňte směsí pistáciového krému a smetany.
-
Vraťte vršek, můžete polít pistáciovým krémem a posypat pistáciemi.