Pistáciové Tiramissu

POSTUP pro 4 osoby, příprava 30 min, jednoduchá obtížnost.

Příprava našeho pistáciového Tiramisu bez vajec začíná ušleháním tuhé smetany.
Vložte mascarpone do planetárního mixéru a začněte ho zpracovávat.
Přidáme pistáciový krém a smetanu, kterou jsme právě vyšlehali.
Namočte piškoty do oslazené kávy a vytvořte první vrstvu ve sklenicích.
Přidáme velkou lžíci pistáciového krému a mascarpone.
Přidáme posypku z pistáciové krupice.
Pokračujte další vrstvou piškotů, pak další vrstvou krému, dokud nebudou sklenice plné.
Na závěr naneste vrstvu krému. V závislosti na sklenici budete mít 2 nebo 3 kompletní vrstvy.
Abyste dodali poháru šéfkuchařský šmrnc, můžete povrch ozdobit podle libosti šablonou z karamelizovaného cukru, nadrobenými sušenkami (Lotus) , čokoládovými lupínky nebo čímkoli, co inspiruje vaši fantazii.
Sklenice vložte do chladničky alespoň na 3 hodiny a naše pistáciové Tiramisu bez vajec bude připraveno k servírování na stůl.